Huhhuh. Meille tulikin aika toimintarikas perjantai-ilta tällä viikolla. Huomasin perjantaina jo aiemmin päivällä, että Finan napatyrä oli muuttunut oudoksi verrattuna normaaliin. Iltasella näyttelytreeneissä vetäjä kiinnitti siihen huomiota myöskin, ja sanoi, että kannattaisi käydä näyttämässä lääkärillä. Illalla sitten kun soitimme Helsinkiin, Herttaan, saimme käskyn lähteä ajamaan päivystykseen. Ja lähin päivystyshän oli juuri tuolla Hertassa, eli 100km suuntaansa... Eipä siinä mutinat auttaneet, kun pienokaisella saattoi olla isokin hätä kyseessä, ja näin Finaa lähdettiin viemään illalla kymmenen aikaan eläinsairaalaan.

Eli siis jo syntymästä asti Finalla ollut napatyrä oli turvonnut kaksinkertaiseksi niin, että sen korkeus oli 3cm ja halkaisija saman verran. Se oli selkeästi kaksiosainen, eli ns. vanhan tyrän päälle ikään kuin pullahtanut uusi, joka oli sinertävä väriltään. :S Tämä uusi, ylempi, oli aivan kova ja pinkeä - tuntui, että jos vähän olisi painanut, niin olisi poksahtanut... Lääkäri pelkäsi, että mikäli suolta päässyt sinne pahkuraan sisälle, niin aamulla saattaisi olla liian myöhäistä :(

Minä jäin tuolta reissulta siis kotiin, kun aamulla oli aikainen herätys agilityn MM-kisoja katsomaan. Äiti ja siskoni kuitenkin viettivät Hertassa lähes koko yön, kun Finan napatyrä leikattiin lähes samantien. Suolta sinne ei onneksi ollut päässyt, mutta liekö tulehtunut ollut...? Pahan näköinen kuitenkin, vaikkei neiti ihme kyllä sitä missään vaiheessa aristellut.

Nyt sitten kuljetaan tötterö päässä, masussa "laastaria", mutta sehän ei neidin menoa haittaa. Itseasiassa tötteröä korvaa suurimman osan ajasta vauvalapsen vaate, joka suojaa haavaa nuoleskelulta ja rapsuttelulta. Kaikki päättyi hyvin päin ja neiti kunnossa taas :)))

Viikonlopulle saatiin vielä komea päätös, kun MM-kisoissa yleisön hurraamana Suomen Jouni ja Yoko-bortsu ottivat maxi-luokan yksilökilpailussa pronssia! :) Paljon onnea!!!