Tänään minulla tulikin "väärä" koira mukaan tokoon :') Finalla on ollut taas vatsa löysällä, eikä se ole halunnut syödä tätä 1st choicen ruokaa ollenkaan, joten nyt sitten vaihdoimme neidin ruokamerkkiä toivoen, että ripuli tosiaan johtuu vain tuosta ruuasta... Varmuuden vuoksi siis jätin Finan pois tänään, huomenna näkee, onko uloste kiinteämpää. Ainakin ruoka maistuu! :)

Mukana siis tänään alokastokossa Sara, mikä itseasiassa taisi ollakin meille lottovoitto. Saran kanssa kun periaatteessa osaamme hyppyä lukuunottamatta kaikki liikkeet joten kuten, niin nyt saimme sitten vinkkejä ja palautetta osaavalta ihmiseltä. :)

Perusasentoon Sara osaa jo melko hyvin itse hakeutua, vähän sitä pitää vielä viilata. Suoraan edestä se ei myöskään siihen osaa vääntäytyä, mutta paikalle päästyään se katsekontakti on sitä jotain.... <3 :) Typykältä melkein niskat vääntyy, kun se toljottaa minua nappisilmillään, hihi! :) Tätä siis pitää viilata erityisesti, siis sitä sivulle tuloa nimenomaan.

Seuraaminen niin hihnassa kuin taluttimettakin on täyttä unelmaa. Sara on aivan lapa kiinni jalassani ja seuraa kuulemma takaa päinkin katsottuna suorassa linjassa, jes! Myöskin käännökset menivät hienosti, niitä toki nyt pitää tehdä lisää :) Seuraamisesta juurikin saimme parhaan palautteemme, se on aivan kunnossa ja pienelle koiralle erinomaista sellaista!

Seuraamisen yhteydessä liikkeestä maahanmeno on periaatteessa sekin kunnossa, mutta Sara menee maahan liian hitaasti. Tämä liike otetaan nyt tehosyyniin, samoin kuin liikkeestä seisominenkin, jossa Sara tahtoo istahtaa minun kävellessäni koiran taakse.

Luoksetulo on molemmilla tytöilläni päätähuimaavaa vauhtia sisältävä tehospurtti, johon nyt vain tulisi saada vakinaistettua se sivulle tulo lopuksi. Sitäkin nyt siis treenaamaan vain :)

Lopuksi otimme luoksepäästävyyden, jossa Sara tapitti minua yli odotusten sekä paikallamakuuta, jossa jälleen kaikki koirat olivat rivissä ja omistaja reilun 20m päässä. Sara pysyi muiden koirien lailla paikoillaan omistajaansa katsekontaktia ylläpitäen, vaikka ohi ajeli autoja, käveli ihmisiä, yllä lensi lintuja ja vieressä makoili muutama muukin hauva. Todella upeaa, että Sara todella pysyy maassa ja katsoo minuun myös häiriötekijöiden läsnäollessa!

Kaiken kaikkiaan sain Sannalta niin hyvää palautetta, että tulin oikein iloiselle mielelle. Sara teki työtä innokkaasti parin viikon totaalisen tauon jälkeen (juoksu) ja näinollen neiti työskenteli täydellä motiivilla. Aivan upeaa... Sanna sanoi, että olemme tosi pitkällä jo, että pienellä työllä Sara on valmis, ja että perusasiat ovat hienosti kunnossa sekä alokasluokasta pitäisi (siis hyppyä lukuunottamatta) meidän päästä kohta puoliin jo läpi. :) Paljon lämmittivät mieltä nuo sanat, sillä minä todella olen harjoitellut näitä liikkeitä Saran kanssa vain huvin vuoksi, netistä löytämilläni ohjeilla. Jäipä hyvä mieli, huomenna sitten iloisin mielin pitkästä aikaa agilityyn! :))))