Aloitetaanpa Finan maanantaisesta pentukoulusta... Uusia koiria oli tullut paljon lisää viime viikosta. Treenasimme ensin vielä istumista, seuraamista ja katsekontaktia, mitkä sujuivat erinoimaisesti - etenkin seuraaminen oli kehittynyt viime viikosta täysin erilaiseksi, vaikken ollut edes harjoitellut sitä sen kanssa. Uusina liikkeinä otimme tällä viikolla paikallaolon ja luoksetulon, mitkä eivät tosin meille olleet uusia ollenkaan. Luoksetulossa pyysin kouluttajalta lupaa saada jättää Fina paikalleen ilman, että hän pitää hihnasta kiinni minun mennessäni kentän toiselle puolelle (muiden koirien hihnoista pidettiin kiinni, mutta Finan paikallaolo oli niin varmaa - ihme kyllä toisten pentujen läsnäollessakin, että halusin vaikeuttaa treeniä hiukan). Niin se neiti paikallaan pysyikin, vaikka kävelin suoraan hänestä poispäin. Kutsuessani se ampaisi jälleen luokseni. :)) Ensi viikoksi ei meille siis varsinaisesti läksyä tullutkaan, mutta eihän kontaktin ja seuraamisen harjoittelu koskaan pahaa tee!

Saran kanssa meillä olikin taas mukavat agilityharjoitukset eilen. Treenit olivat ohjaamispainoitteiset, ja radat koostuivat vain aidoista ja putkesta. Aidat oli aseteltu hyvin lähekkäin niin, että väärälle esteelle menon houkutus oli suuri. Tämä miellytti minua erityisesti, sillä juuri väärälle esteelle karkaaminen on ainakin yksissä kisoissa tuottanut meille hylyn... Nyt tiedän, missä vaiheessa minun tulee huutaa Saraa luokseni ja miten sen teen. :) Lisäksi ratoihin sisältyi useita valssauksia, mitkä olivat niinikään erinomaista treeniä. Erikseen harjoittelimme vielä rengasta (mikä sujui loistavasti!) ja keppejä. Keppejä täytyy taas alkaa harjoittelemaan, jahka kalkki imeytyy tuohon nurmikolle - meinaan toiselta puolelta ohjatessani Sara ei osaakaan tulla sisään...

Nuo harrastelijaryhmän treenitkin ovat "kohentaneet tasoa" sen verran, että olen oikein tyytyväinen. Harjoitukset ovat täysin eri luokkaa, mitä viime vuonna (mutta silloin olimmekin vielä aloittelijoita) ja haastetta on enemmän. Kilpailutreenejä olenkin alkanut ujostelemaan...josko sittenkin tämä kevät ainakin treenattaisi tässä harrastelijaryhmässä, Saran kanssa kun tuskin koskaan menemme virallisiin. :)

Lopuksi oikein hyvää vappua kaikille!

1513994.jpg