Ensi viikolla alkavaa alokastokoa innolla odottaessa sain hirmuisen tokoinnostuksen ja niinpä koirat saivat molemmat taas aktiviteettia treenien muodossa - kuten kaikkina päivinä muutenkin! ;)

Ensin otin Finan kanssa tokoa, onhan neitosen kiva osata edes jotain, ettei mennä ihan tyhjän päälle sinne kurssille ;)) Varmaan järkevintä olisi osata se perusasento ensin, joten otettiinkin se tehosyyniin. Neiti alkaa vihdoin tajuta, mikä se "sivu" on, onneksi! Sitä otimme muutaman toiston ja otimmehan me "sivu", "maahan", "sivu"-ketjuakin. Ennen Fina on aina ponkaissut maasta kuin jousi taivaan tuuliin, mutta nyt se malttoi nousta istumaan ihan rauhallisesti, liekö neiti aikuistumassa näin kymmenen kuukauden iän kynnyksellä...? Joka tapauksessa Finan kanssa toko tuntui ensi kertaa tokolta, eikä vaan pentukoulutukselta - mikä oli upeaa!
Parinkymmenen sekunnin paikallamakuun ja perusasennon lisäksi vahvistin likan seuraamista. Lopuksi "riehuttiin", ja harjoiteltiin agilityä: keppejä (, jotka neiti muuten menee jo "helpommalta puolelta" ilman käsiohjausta!) ja erilaisia ohjausharjoitteita. Matalalla hypyllä harjoittelin eteenpäin lähetystä, erilaisia kiertoja ja lopuksi puolivalssiharjoitetta - sitä samaa haastavaa, jota Saran kanssa harjoittelimme treeneissä keskiviikkona. Sanokaa minun sanoneen, mutta ainakin agilityssä tämä neiti tulee pärjäämään! :))

Saran kanssa otin vain tokon "kertauskurssin", joka käsitti perusasennon (alkaa sujua Sarallakin!), seuraamistreeniä sekä maahanmenon liikkeestä. Olen huomannut, että maahanmenon harjoittelun jälkeen Sara ei enää "osaa" istua, joten siksi olen sitä yrittänyt vältellä. Nyt kuitenkin päätin sen ottaa, ja se meni aivan nappiin! Sara meni ensimmäisellä käskyllä maahan, odotti että tulen takaisin, ja nousi ylös vasta kun käskin sen sivulle. Upeaa neitoseni, siinä kyllä kehuja virtasi :)

Sisään tultuani Saran kanssa Fina-ressukka oli ovella vastassa, ja hyppi ja loikki haluten takaisin treenaamaan. Totesin vain neitoselle, että kaikki aikanaan ;) Ei saa treenata liikaa kerralla, ettei tule takapakkia!

Ensi viikolle meille tuli vielä yksi vallan ihana koiramainen juttu kalenteriin: Aliina trikkityttöjensä Meean ja Niiskun (sitten 11 viikkoinen ihana pikkupentu!) kanssa tulee käymään torstaina :) Tyttöjen blogiin voit kurkistaa oikealla olevasta Cavalierit-linkeistä :)