Aivan uskomatonta! Nuo DVD:t tulivat jo tänään, ja ehdin niistä kipeänä kotonaoloni "ansiosta" katsomaan jo Pentuagility-levyn. Aivan käsittämätöntä. Treenit olivat niin helpon näköisiä ja pikku pennutkin niitä tekivät, mutta kaikki kuitenkin sellaisia, mitä meille ei olla koskaan ennen opetettu Saran treeneissä.

Otin välittömästi vaatekaapista sinisen putkemme, ja levitin sen yläkertaan suoraksi. Yritin ensin opettaa Finalle 'eteen'-käskyä, mikä osoittautuikin haasteellisemmaksi kuin olin uskonutkaan. Saralla 'eteen'-käskynä oli aivan uutta, vaikka periaatteessa eteenpäin irtoamisen osaakin jo. Kun olin ensin molempien kanssa vuorotellen pari treenauspätkää ottanut ja pitänyt n. tunnin tauon, kokeilin Finan kanssa putken vierestä sisään kääntymistä. Fina äkkäsi tämän paljon nopeammin kuin Sara! Ensin harjoitin tätä aivan putken suun vierestä, sitten läheltä keskiosaa, ja lopuksi aivan putken toiselta suulta niin, että Finan kävelymatka putken vieressä kohti oikeaa suuaukkoa aina vaan piteni.

Sitten putki käännettiin pikkuneidin kanssa 90º kulmaan, ja kokeilin samaa. Toimi yhä :) Pystyin odottaa toisen suuaukon vierellä, käskien Finan siitä mennä toiselle aukolle ja tulla läpi putken - näin sain palkankin annettua ajoissa. Lopuksi menin sinne putken "kulman kärkeen" Finan ollessa putken toisella puolella, ja sieltäkin neiti oppi hakemaan putken suun! Aivan loistavaa... :))

Saralla kaiken tämän oppiminen tapahtui selvästi hitaammin, mutta lopulta kyllä häneltäkin kaikki edellämainitut luonnistuivat. Huomasi kyllä, miten se hermostui, kun ei suoritettukaan rataa täysillä, vaan piti keskittyä yksittäiseen treeniin. Kun se ei heti tajunnut jutun juonta, sen hermot pettivät ja haukku alkoi. Kuitenkin molemmat tytöt oppivat putken suun hakemisen, ja sitäkautta myös osittain tätä irtoamista.

Tässä huomaa Finan keskittymiskyvyn ja motivoinnin mahtavuuden :) Aivan uskomatonta työskentelyä nuorelta koiralta. Näiden DVD:iden on pakko olla joitakin ihmelevyjä ;)