Hurraa! Olemme onnistuneesti ja hyväksytysti läpäisseet pentukoulun Finan kanssa! :) Tänään oli viimeiset treenit, joissa otimme seuraamista, tokon hyppyestettä, luoksetuloa sekä uutena paikallamakuuta.

Seuraamista olin harjoitellut Finan kanssa viikon mittaan lyhyissä pätkissä kotona, koska yhä edelleen Fina on hyppinyt ja haistellut seuraamisen sijaan. Seuraamisessa tuli tällä kertaa uutena oikealle kääntyminen, ja suoritimme seuraamisen kulkemalla tötsin merkityn ruudun ympäri aloittaen sen vasemmalta puolelta, kääntyen aina oikealle. Fina seurasi ilmiömäisesti koko ajan ihan vierelläni ja katsekontakti oli koko ajan kohdillaan myöskin :) Tämä oli hyvin iloinen yllätys, sillä olin todellakin ottanut kotona vain pikkupätkiä (jolloin silloinkin koira kyllä useimmiten keskittyi jonnekin aivan muualle...) ja nyt matka oli n. 3m x 3m kokoisen ruudun ympäri, kaksi kertaa! Aivan upeaa! :)))

Hyppyesteessä ei muuta kummallista edellisiin kertoihin verrattuna, paitsi tänään kokeilimme jo kahdella laudalla, eikä neiti epäröinyt yhtään. Luulenpa kuitenkin, että ilman kotona harjoittelemiamme matalia hyppyjä Fina olisi aristellut kahta lautaa... Toisaalta tuon toko-esteen toiselle puolelle ei koira näe, joten se kysyy koiralta hieman enemmän uskallusta. :) Eipä siis väheksytä Finan hienoja hyppyjä! ;)

Luoksetulossa munasin itse menemällä liian pitkälle (olin juuri aikeissa kääntyä) ja Fina otti varaslähdön. Eipä siinä muuta kuin uudelleen vaan, tällä kertaa jäin pari metriä lähemmäs (n.10m päähän koirasta), ja näin saimme liikeen suoritettua aivan kuten ennenkin. Ylpeä olen kuitenkin siitä, miten Fina pysyy paikoillaan odottamassa (lukuunottamatta tätä kertaa!), eikä karkaa etenkään rivissä molemmilla puolillaan odottavien koirien luo, vaikka nämä ovat vain parin metrin päässä :)
Paikallamakuu oli meille jo omista kotitreeneistä tuttu juttu, eikä siinä ihmeellisempiä... Hienosti meni sekin.

Olipa hyvä päätös ihanalle ja ennen kaikkea hyödylliselle pentukurssille, joka antaa meille hienon pohjan tuleviin treeneihin. Ilmoitin meidät (Finan ja itseni) alokastokoon, jossa käymme läpi alokasluokan liikkeet. Pentukurssimme kouluttajat vahvistivat meille vielä, että on hienoa, että menen juuri Finan kanssa sinne, ja he kokevat Finan olevan valmis kyseiselle kurssille. Innolla jäämmekin odottamaan tulevaa koulutusta, mahtavaa että saimme paikan! :)