Huomenna meillä alkaa ihkaensimmäiset tokotreenit seurassa. Palstalla kyselin vinkkejä liikkeiden opettamiseen, joita tulikin paljon (kiitos!) - ja saimme järkyttävän inspiraation! :) Niinpä minun oli pakko treenata tänään koirien kanssa (molempien kanssa erikseen), ennen huomisia debyyttitreenejä.

Otin ensin Finan pihalle vapaaksi, ja otettiin tokoa. Perusasentoa ja paikallamakuuta treenasimme, sekä luoksetuloa. Lopuksi juostiin ja leikittiin innoissamme, eikä se edes miettinyt karkaamista missään vaiheessa!

Seuraavaksi otin Saran, jonka kanssa me treenattiin perusasentoa, luoksetuloa, seuraamista, paikallamakuuta, liikkeestä maahanmenoa sekä liikkeestä seisomaanjäämistä. Perusasento sillä on jo tosi hyvä, samoin kuin seuraaminen (millaisilla käännöksillä tahansa!). Paikallamakuu kohtuullisen hyvä (pysyy tosi kauan, vielä en ole 2min ottanutkaan ulkona) ja liikkeestä maahan se meni jo pari kertaa ihan hienosti. Seisomaanjääminen liikkeestä meni tosi hyvin (tosin käskyjä vielä useita)... Luoksetulossa se on oppinut kiertämään mun takaa perusasentoon! Olin tosi yllättynyt! Lopuksi juoksutin sitä vielä "kierrä"-käskyllä edestakaisin pihakuusen ja -lampun väliä ja lopuksi kourallinen namia. Vein sen vielä tarpeilleen, jolloin Sara tuijotti minua koko ajan ja seurasi tottelevaisesti, vaikken edes pyytänyt! Piti koko ajan huutaa, että "Mene, mene!", kun ei se meinannut mennä tarpeilleen ollenkaan : ))

On tosi hyvä fiilis, oikein odotan huomista tokoa! Nyt aion treenata joka päivä molempien kanssa 15 min erikseen. Sillä tavalla saavat sekä treeniä, että omaa, laatuaikaa omistajan kanssa! :)